mszp.hu | Belföld
2023. november 08. 15:56

A pedagógusok utoljára az MSZP kormányzása alatt voltak megbecsülve

A pedagógusok utoljára az MSZP kormányzása alatt voltak megbecsülve
Ha azt az indoklást elfogadjuk, hogy L. Simon Lászlót egy jogszabály megsértése miatt bocsátották el, akkor a fél kormányt el lehetne bocsátani. Sőt ha azt mondanánk, hogy ebben az országban jogszabálysértésért politikai vezetőket el lehet bocsátani, akkor nem csak a magas infláció miatt lenne kormányválság – erről beszélt Molnár Zsolt, az ATV Aktuál című műsorában kedden este. Szóba került még a tanárhiány, az izraeli háború, és a Republikon legújabb kutatása is.

L. Simon László kirúgása nagy visszhangot kapott a sajtóban, a hír azokhoz is eljutott, akik annyira nem érdeklődnek a Nemzeti Múzeum kiállításai iránt. Molnár Zsolt úgy véli, hogy L. Simon „szimpatikus áldozattá” fog válni, pedig az elmúlt 10 évben a NER-rendszerének több posztján is helytállt. Ez egy nagyon fontos ügy, de vajon a hatalom érdeke-e, hogy ilyen dolgokról beszélgessünk a magas infláció, a megélhetési válság vagy a Balaton tönkretétele helyett. A magyar emberek helyzetén, mindennapi problémáin nem segít, hogy erről beszélgetünk, ellenben a kormánynak kedvez. Ha megkérdeznék a magyar embereket, hogy mi az a 100 dolog, ami veszélyezteti a gyerekeinket, ez a kiállítás biztosan nem lenne közte – indokolt a pártigazgató.

Az RTL Híradója szerint egy szigetszentmiklósi iskolában akkora a tanárhiány, hogy valótlan adatokat töltenek fel az elektronikus naplóba. A testnevelő tanár ment be fizikaórát tartani, az énektanár pedig magyart tanított, a gyerekek csak előveszik a tankönyveiket és olvasgatják, jegyeik is alig vannak.

Molnár Zsolt emlékeztet, hogy az MSZP politikusai Kunhalmi Ágnes, és Hiller István már egy évtizede mondja, hogy nagyon nagy baj van a hazai oktatási rendszerben, és a csőd felé halad. Lassan bekövetkezik, amit 10 éve mondunk, hogy fenntarthatatlan lesz a pedagógusi pálya, valamint az oktatási intézmények pedagógussal való ellátása, és ez olyan kényszerhelyzetet teremt, ahol akár a statisztikák hamisítására is szükség van, hogy elfedje a problémákat – mondta a szocialista politikus. Tragikus a helyzet, utoljára 2002-ben az MSZP-kormány emelte a pedagógusok bérét 50 százalékkal, akkor volt megbecsülve a pedagógusi pálya utoljára, azóta évről-évre leértékelődött. 

A műsorban az is szóba került, hogy az új szlovák házelnök eltávolította irodájából az uniós zászlót, irodájában kitette Che Guevara képét, valamint egy magyarellenes politikusét. Molnár Zsolt szerint Blaha házelnök némi képzavarba került, súlyos a helyzet. „Van az a mondás, hogy madarat tolláról, ember barátjáról. Fel kell tenni azt a kérdést, hogy a magyar kormány szövetséges-e ez a politikus.” Az MSZP pártigazgatója szerint Blaha nem szociáldemokrata politikus, és nem így kell kifejezni a hazaszeretet. Molnár Zsolt úgy véli a műsorban is bemutatott kisfilmmel Blaha csak a saját szavazóit akarta megszólítani, át sem gondolta, hogy ezzel mennyit árt Szlovákiának. Fico kormányában egy alapvetően pragmatikus, az Európai Unióval szemben bomlasztóan fellépő szövetségre talált a magyar kormány. Ebben az egyik kérdés az orosz ügy, a másik a bevándorláspolitika.

A Republikon legújabb kutatása szerint a Momentum féléves mélyponton van, az MSZP a parlamenti küszöb felett, a Párbeszéd és a Jobbik be sem jutna. A Magyar Szocialista Párt választói akaratot képvisel, azért dolgozunk, hogy a bizonytalan szavazókat megszólítsuk, és ez látható legyen jövő nyáron – mondta Molnár Zsolt, aki szerint a százalékokkal nem érdemes foglalkozni, hiszen nem közvéleménykutatást, hanem szavazást kell nyerni. A pártigazgató szerint a választók közös listát akarnának látni az EP-választáson is, ehhez képest azt látjuk, hogy az ellenzéki pártok vezetői egymásnak üzengetnek, egymást próbálják legyőzni, így számos kihívást kell legyőzni az ellenzéki térfélen ahhoz, hogy egyáltalán labdába lehessen rúgni a Fidesszel szemben.

A műsorban az izraeli háború is szóba került, ami már egy hónapja tart. Molnár Zsolt szerint az izraeli konfliktus nem fog megoldódni, csak azt kívánja, hogy ne eszkalálódjon ez a probléma. 

Kapcsolódó párttagok