A Pedagógusok Világnapjára

Megkaptad az ajándékomat, ugye? Úgy terveztem, hogy a Neked összerakott tortát azon a napon vághasd fel, amikor Téged köszöntünk mindenütt a világon! Tettem bele mindent, amit csak megkívántál! Életpályamodellt, béremelést, Nemzeti Pedagógus Kari tagságot, egész napos iskolát.  

Hát miért nem Vagy elégedett?

Ja, igen! A tortalap kicsit száraz és vékonyka? Három évig ígérgettem-tartogattam Neked, csak Neked! Jövőre – talán – pakolok még rá 5 százalékot! Cserében odaadod nekem a túlóráidért, a minőségi munkáért járó béredet, a szakmai továbbképzéseidért járó juttatásokat, majd Én mondom meg, minőségi munkát végzel-e, Te végzed-e a minőségi munkát! Megmondom majd – egyszer.

A krém keserű és avíttas? Mit vártál egy olyan országban, ahol avítt eszmék hangoztatása a trendi? Én majd segítek: sorvezetőnek ott a Nemzeti Alaptanterv és a kötelező hit- és erkölcstan. Kapsz hozzá központilag megválasztott egyen-tankönyveket! Hogy Te szeretnél választani, mert Te ismered a tanulóidat? Ki hallott már olyat, hogy a gyermekre szabjuk az oktatást?

Hogy nem szereted a díszítését, mert nem kérted és nem kérdeztelek róla? Edd meg szépen, majd hozzászoksz az ízéhez! Még fel sem ocsúdtál és máris egy szép, nagy Nemzeti Pedagógus Kar tagja lehetsz! Meglátod, milyen jó lesz! Különösen akkor, ha összerakom neked az Etikai Kódexet is, nehogy már ne tudd, hogy kell viselkedned! Hogy akad olyan tanár társad, aki nem akarja ezt, nem Ezt akarja? Majd teszek róla. És ha végképp nem akarja, majd nem lesz közszolga. Mert most lettél csak igazán KÖZSZOLGA!
(Üzeni a Magyar Állam a Pedagógusok Világnapjára 2013. október 5.)

Mit teszünk, mit tehetünk mi, szakmai és érdekképviseleti szervezetek azokért, akiket képviselünk? MAGYAR TÁRSADALOM! ÉBRESZTŐ!

„A mai Tanárok Világnapja egy lehetőség mindannyiunk számára, hogy kiálljunk a tanárokért.”

Kajtárné Botár Borbála elnök,
Magyar Szocialista Párt Pedagógus Tagozata