mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Turizmus
2021. március 26. 12:21

A pénzügyminiszter a haverok szállodafejlesztése helyett a bajba jutott kisvállalkozásokat segítse vissza nem térítendő támogatásokkal!

A pénzügyminiszter a haverok szállodafejlesztése helyett a bajba jutott kisvállalkozásokat segítse vissza nem térítendő támogatásokkal!
A Magyar Turisztikai Ügynökség után Varga Mihály is beállt a sorba és most már a Pénzügyminisztérium is kiveszi a részét a Fideszhez közel álló vállalkozók szállodafejlesztéseinek támogatásából. Tehát nem az ott dolgozók bérére, hanem renoválásra, vagy akár új panzió építésére már innen is kapnak a haverok több mint 4 milliárd forintot, minden más bajba jutott vállalkozásnak pedig marad a legfeljebb 10 milliós hitel.

A Fidesz-rezsim politikusai továbbra sem törődnek az emberekkel. Kiváltképp a turizmus és a vendéglátás közel 600 ezer dolgozójával, akiknek egyre nagyobb kihívást jelent a saját és a családjuk megélhetésének biztosítása. Tömegeknek szűnt meg, vagy csökkent drasztikusan a bevétele, ugyanakkor a hónapról-hónapra érkező számlákat továbbra is fizetniük kell.

A Fidesz egyik legfőbb bűne, hogy a gazdaságba beáramló forrásokat nem a megfelelő helyre irányítja, ráadásul még az állami támogatások terén is kialakította azok kizárólagos győzteseinek szűk körét. Oligarcha-mentőcsomag van, de a talpon maradásért küzdő vállalkozásokat és a súlyos helyzetbe került családokat támogató intézkedések nincsenek.

Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni. Éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy hitelek helyett vissza nem térítendő támogatásokkal segítse az érintetteket és továbbra is követeljük a 80%-os bértámogatás bevezetését!

 

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, országgyűlési képviselő