2012. január 23. 10:18

A pofátlanság MAGasiskolája

A Fidesz által üzembe helyezett "olcsóbb állam" tavaly potom 600 millió forintot költött járműbeszerzésre. Idén még csak január van, de a hírek szerint az állami MAG Zrt-nél már sikerült beindítani egy nettó 300 milliós, "alig" harminc kocsiból álló autóflotta-beszerzést...

Ez az év is szivatóval indul. Bár Orbán Viktor azt mondja, Magyarország nem akar a külföld pénzén élni, s ez kétségkívül helyes hozzáállás, a szereptévesztési lázban égő kormányfő továbbra is fordítva ül a lován és épp az ellenkezőjét teszi annak, ami a dolga lenne.

Orbán Viktor és a Fidesz ugyanis munkahelyteremtést ígért, de másfél év után is csupán stagnáló foglalkoztatásról, mi több, közel 7000 megszűnő közigazgatási állásról beszélhetünk. Olcsóbb és takarékosabb államról is szólt a Fidesz-fáma, de a kormány többet költ magára, mint bármelyik elődje.

Most éppen az állami MAG Zrt. hirdetett egy 300 millió forintos autóbeszerzést, és - talán a minapi kormányfői kinyilatkoztatás hatására - a vásárlást nem uniós forrásból finanszírozná.

Ez lenne a pénzügyi szabadságharc kézzelfogható "eredménye"?

Az MSZP felszólítja a Fideszt és az általa támogatott Orbán-kormányt, hogy azonnal és radikálisan hagyjon fel az állami vagyont és az emberek megtakarításait felélő, pofátlan és jó erkölcsbe ütköző luxusbeszerzésekkel!

Török Zsolt,
szóvivő