mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. december 05. 20:38

A Quaestor-károsultak további károsításával „sportolják” el maguknak a fideszesek a közpénzt

A Quaestor-károsultak további károsításával „sportolják” el maguknak a fideszesek a közpénzt
Ötödáron adják el a Quaestor ingatlanát az atlétikai sportmutyiban, megint a magyar emberektől lopják el e pénzt – erről tartott sajtótájékoztatót szerdán, Budapesten Kálmán-Pikó István, a Quaester-károsultak képviselője és dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője.
„Az atlétikai stadion a Quaestor ingatlan területén épülne” – és ezzel megint lenyúlnák az embereket – nyitotta meg a sajtótájékoztatót dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője, majd átadta a szót Kálmán-Pikó Istvánnak.
 
„Négyzetméterenként 56.000 forintos telekáron nyúlta le a kormány a Quaestor-telket, ami nevetséges” – hívta fel ismét a figyelmet Kálmán-Pikó István. „Ez a telek nem 18 milliárdot ért, hanem 100 milliárd fölött. Azt kívánjuk, hogy a Quaestor-károsultakat kártalanítsák és ne legyen az a helyzet, mint más illiberális »demokráciákban«! Jól emlékszünk, hogy a szocsi olimpiát is lopott telken építették be; az atlétikai VB-t ne lopott telken rendezzék meg!” – követelte a károsultak képviseletében Kálmán-Pikó István.
 
„A jelenlegi kormány gazdaságpolitikájának legtöbb eleme arról szól, hogy elveszik az emberek pénzét és átjátsszák az oligarchiáiknak”- mondta dr. Szakács László, szocialista országgyűlési képviselő. „Például 5 éve a Quaestor-ügyben eltűnt körülbelül 32.000 károsultnak több mint 220 milliárd forintja. Úgy kártalanították a károsultakat, hogy lenyúlták ezt a 100 milliárdos telket az egyötödéért. Ez az ügylet a legkevésbé szól a sportról, ezt jó, hogy ha mindenki látja” – folytatta az ellenzéki politikus.
 
 „Ez egy végtelenül torz gazdaságpolitika, láthattuk ezt már a magánnyugdíj-pénztárak elpárolgott 3000 milliárdjánál, a földmutyinál, a trafikmutyinál, láthatjuk ezt a brókerbotrányoknál, vagy a devizahitelnél. Ebben az emberek mindenhol rosszul járnak és a kormány közelében pedig mindig lecsapódnak 10 és 100 milliárdok. 300 milliárd a devizahitelnél, 220 milliárd a brókerbotrányokban, és a kormány közeli oligarchák építkezhetnek!– emlékeztetett a magyar emberek szisztematikus kirablására Szakács.
 
„Országgyűlési képviselőként írásbeli kérdéssel fordulok a kormányhoz a kártalanításról, és a jegybank ismerje el a felelősségét, hiszen a Magyar Nemzeti Banknak kellett volna megvédenie azoknak az embereknek a megtakarításait, akik akár egy egész életen át gyűjtöttek, és azt elhelyezték ezekbe a cégekbe, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank felügyelt!”- hívta fel ismét a figyelmet az MSZP magyar embereket védő kezdeményezéseire, dr. Szakács László.