mszp.hu | Belföld
2016. március 21. 17:10

A rasszizmus elleni küzdelem a demokrácia melletti kiállásról szól

A rasszizmus elleni küzdelem a demokrácia melletti kiállásról szól
A rasszizmus elleni küzdelem az emberi méltóság, a jogállamiságba vetett hitünk, végső soron a demokrácia melletti kiállásról szól. Arról, hogy egyenlő jogokkal rendelkező állampolgárként mindannyian alkotórészei vagyunk egy közösségnek és a nemzetnek.
Kötelessége mindenkinek tiszteletben tartani az alapvető emberi jogokat, és fellépni a jogértések ellen. A faji megkülönböztetésnek már a csírája is elfogadhatatlan, ezért akkor is fel kell lépnünk ellene, ha egy baráti beszélgetésben, politikai beszédben, vagy jogszabályban bukkan fel.
 
A kulturális sokszínűséget értékként kell kezelni, és szembe kell szállnunk minden olyan törekvéssel, amely megosztásra, szembeállításra, bűnbakképzésre sarkallná embertársainkat. A rasszizmus, a faji előítélet a táptalaja mindannak a rossznak, amelyet ember az ember és az emberiség ellen elkövethet. Nem feledhetjük, hogy a faji megkülönböztetés vezetett a gázkamrákhoz, a népirtáshoz!
 
Tanuljunk a történelmünkből! Világszerte erősödik egyes embercsoportok kirekesztése, és ez ellen közös akarattal és bátor szembenézéssel lehet fellépni.
 
Elvárjuk a kormánytól, biztosítson egyenlő jogot és lehetőséget a civil szervezeteknek ahhoz, hogy eredményes munkával és sikerrel végezhessék feladataikat, és hogy a rasszizmus elleni küzdelmükkel az egész emberiséget szolgálhassák. Nem hagyhatjuk, hogy teret nyerjen a kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés. Eredményes küzdelmünkhöz őszinte beszédre, reális programra, felelős cselekvésre és emberséges politikára van szükség.
 
Teleki László,
országgyűlési képviselő,
az MSZP Nemzetiségi Tagozatának elnöke

Kapcsolódó párttagok