mszp.hu | Belföld
2020. július 13. 14:21

A rendkívüli ülésnek Orbán politikai játszmája helyett a gyermekvédelemről és a szociális ágazat dolgozóiról kellett volna szólnia!

A rendkívüli ülésnek Orbán politikai játszmája helyett a gyermekvédelemről és a szociális ágazat dolgozóiról kellett volna szólnia!
Orbán Viktor képes azért összehívni az Országgyűlés rendkívüli ülését, hogy a 132 bátor emberével írásba foglalja az uniós hitelfelvételhez szabott feltételeit, amelyekkel zsarolja az egész közösséget.
A miniszterelnök ismét csak a saját önző politikai érdekeiből cselekszik, amit egyértelművé is tett azzal, hogy nem hajlandó semmi mást a napirendre vetetni.
 
A rendkívüli ülésnapokon helye lett volna olyan témáknak, amelyeknek a tárgyalása nem tűr halasztást. Az MSZP ezért tett javaslatot arra, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki, hogy halaszthatatlan feladata van a gyermekek védelmének megerősítése érdekében és a szociális ágazat dolgozóinak elismerése ügyében.  
 
A Fidesz azonban nem engedte napirendre venni a pedofília, gyermekpornográfia és a kiskorúak kihasználásának üldözéséről, határozott büntetéséről, a közbizalom helyreállításáról szóló javaslatunkat, ami különösen elképesztő azok után, hogy az egész országot megdöbbentette a fideszes pedofil nagykövet szörnyű tette és az azért kirótt enyhe ítélet.
 
A Fidesz ugyanígy elutasította a szociális dolgozók egyszeri rendkívüli juttatásáról és bérfejlesztéséről szóló javaslatunkat, amely szerint a szociális munka napjáig, november 12-ig az ágazat dolgozói az áldozatos munkájuk elismeréseként megkapnák az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.
 
A rendkívüli ülésnek az öncélú politikai nyilatkozatok megfogalmazása helyett ezekről kellett volna szólnia. A Fidesz azonban csak a politikai zsarolásához eszközként használja fel az Országgyűlést, ahelyett, hogy haladéktalanul elkezdené azt a munkát, amelyet az ország vár tőle.
 
MSZP