mszp.hu | Belföld
2020. április 24. 14:30

A Rendőrség napjára

Április 24-én, Sárkányölő Szent György napján, a Rendőrség napja alkalmából köszönetet mondunk a Rendőrség teljes állományának a mindannyiunk biztonsága érdekében végzett szolgálatukért! Köszönjük, hogy nap, mint nap vállalják e számos veszéllyel és lemondással együtt járó hivatást.

A rendvédelemben dolgozni Magyarországon hihetetlenül nagy áldozatot és kihívást jelent az állomány mindennapjait megkeserítő körülmények miatt, mint a rengeteg túlóra, az alacsony fizetések, amelyekből nem lehet megélni, és a családosok életét megkeserítő munkabeosztás. Ilyen kilátások mellett nem is csodálkozhatunk azon, hogy évről évre egyre kevesebb fiatalt vonz a rendőri hivatás, és évről évre egyre többen szerelnek le. Mégis mindezek ellenére vannak, akik vállalják a szolgálatot, amiért köszönet és hála illeti meg őket.

Napjainkban a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi és a szociális szféra dolgozói mellett a rendőrök is rengeteg új feladattal és nehézséggel néznek szembe. Ebben a helyzetben pedig különösen fontos lenne, hogy a kormány javítson az állomány munkakörülményein.

Az MSZP ezért követeli a kormánytól, hogy az egészségügyi szempontból kiemelten veszélyeztetett munkát végző rendőröket is lássa el megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszereléssel továbbá, hogy anyagilag is ismerje a veszélyhelyzet idején nyújtott teljesítményüket!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja