mszp.hu | Belföld
2021. április 24. 23:59

A Rendőrség napjára

Április 24-én, Sárkányölő Szent György napján, a Rendőrség napja alkalmából köszönetet mondunk a Rendőrség teljes állományának a mindannyiunk biztonsága érdekében végzett szolgálatukért!

A rendőri hivatás számos veszéllyel és lemondással jár együtt, ezért az állam kötelessége a szolgálatot vállalók méltó megbecsülése, aminek meg kell nyilvánulnia mind a javadalmazásukban, mind feladataik ellátásához szükséges feltételek biztosításában. Az elmúlt több mint 10 évben azonban a Fidesz mindkét szempontból cserben hagyta az állományt.

A kormány döntően olyan szervezeti változásokat hajtott végre, amelyek nem a fejlesztésre vagy a közbiztonság megerősítésére irányultak, hanem főként politikai, ideológiai és hatalmi célokat szolgáltak. A rendvédelmi életpályamodell pedig továbbra is olyan alacsony fizetéseket nyújt, amelyekből az állomány tagjai nem tudnak megélni, így arra is alkalmatlan, hogy vonzóvá tegye ezt a hivatást a fiatalok számára.

Az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának ezért hangsúlyos eleme a rendvédelmi dolgozók munkakörülményeinek javítása. A szervezeti fejlesztések mellett a legsürgetőbb feladatnak a rendőrök megélhetésének biztosítását tartjuk. Az illetményalap emelése mellett ezért egy olyan rendszert javaslunk kialakítani, ami követi az átlagbérek növekedését. Továbbá szükségesnek tartjuk egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetését, ami adómentes nyugdíjszerű ellátást és nyugdíjas státuszt biztosít. Mindezek mellett pedig biztosítani fogjuk a méltatlanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasok anyagi és erkölcsi kárpótlását.

MSZP
Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes