2012. október 02. 09:51

A röplabda élt, él ...és élni akar

Borkai Zsolt úr,
országgyűlési képviselő,
a MOB elnöke

Szalay Ferenc úr,
országgyűlési képviselő,
az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke

részére

Tisztelt Képviselőtársaim!

Kaposváriként és országgyűlési képviselőként kötelességemnek érzem, hogy segítségüket, szíves közbenjárásukat kérjem egy, a város számára is fontos ügyben.

Köztudomású, hogy a röplabda-sport Magyarországon súlyos anyagi gondokkal küzd. Ráadásul mivel tavaly nem került be a társasági adókból részesülő, úgynevezett látványsportágak közé, súlyos versenyhátrányba is  került. A sportág katasztrofális helyzetére a női válogatott tagjai Budaörsön úgy próbálták felhívni a figyelmet, hogy az Eb-selejtező torna mindhárom napján fekete pólóban jelentek meg a parketten, amelyen ez állt: "A röplabda élt, él ...és élni akar." A röplabdázók ezirányú törekvéseihez csatlakozott több élsportoló is Budaörsön.

Azt gondolom, hogy Önöknek mint a sportügy iránt elkötelezett országgyűlési képviselőknek erkölcsi kötelezettségük, hogy kezdeményezzék: a röplabda, Kaposvár büszkesége, kiemelkedően sikeres sportága is kerüljön be a látványsportágak közé.

Úgy ítélem meg, hogy a röplabda-sportág további sikerei érdekében érdemes a politikai megosztottságon felülemelkedni és összefogni ebben az ügyben, ezért kérem szíves támogatásukat.

Elkötelezettségükben és jóindulatukban bízva, szíves válaszukat várva további sikeres munkát kívánok Önöknek!

Budapest, 2012. október 1.

Tisztelettel,
Dr. Lamperth Mónika