Belföld | hír tv állattartók Budai Gyula
2013. augusztus 30. 12:45

A sertéstartók szerint a Hír TV valótlanságot állít a pápai húsgyár ügyében

A Hír TV egy pápai házkutatásról szóló tudósításában azt állította, a volt vezetők elleni nyomozás a beszállítók feljelentése alapján folyik.

Ezzel szemben az állattartók a régi vezetéssel semmilyen kapcsolatban nem állnak, csak azért tettek ismeretlen tettes ellen feljelentést, mert miután a gyár a város tulajdonába került, mind Budai Gyula, mind a város vezetői garanciát adtak, hogy a beszállított állatokat határidőre kifizetik. E helyett több hónapja csak hitegetik őket.

A hírben szereplő állítás, hogy a termelőknek a régi cégvezetés tette a 70 százalékos ajánlatot, hazugság,  mert Perlaki Csaba tette az ajánlatot, akit az önkormányzat állított a gyár élére tulajdonosi megbízottként.

A sertéstartók azt is nehezményezik, hogy miután a velük kapcsolatban megjelent hamis állítást cáfolni akarták, sem a Hír TV, sem a Magyar Nemzet nem volt hajlandó velük szóba állni.

Felszólítjuk a kormányt, azonnal fejezze be figyelemelterelő akcióit, és energiáit a tartozások kezelésére, illetve az ezer főt alkalmazó vállalat megmentésére fordítsa!  Ne próbálja a kis- és nagytermelőket szembe állítani egymással!

A tehetetlenség ékes bizonyítéka az a pénteki megbeszélés, amelyet a minisztérium kapkodva, a hétfői tüntetéstől való félelmében hívott össze, ahol az érintett 120 termelőből mindösszesen 8 fő jelent meg.

A hazugságok helyett a beszállítók, és a munkavállalók, de Pápa minden polgára is konkrét cselekvésre vár!

Gőgös Zoltán,
országgyűlési képviselő,
az MSZP Veszprém megyei elnöke