mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 22. 23:13

A sikeres önkormányzati választások után 2022-ben is egy erős MSZP lesz a szövetség motorja

A sikeres önkormányzati választások után 2022-ben is egy erős MSZP lesz a szövetség motorja
Az elmúlt egy év megmutatta: az MSZP kiváló szervezőkészsége tökéletes alap arra, hogy az új társelnöki rendszerben biztosítsa a kormányváltó összefogás eredményes működését – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöki székének női várományosa péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként.

Természeti kincseink megvédése is központi eleme lesz a kampánynak, amit – az önkormányzati választások sikeréhez és a jelenlegi, szabad vizeket védő sikeres kampányhoz hasonlóan – ismét az MSZP fog koordinálni, jelentette be Kunhalmi Ágnes.

Elmondta, pártja nagy izgalommal várja a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn esedékes döntését arról, hogy átmegy-e a három népszavazási kérdésük. „Óriási érdeklődés volt, hiszen az emberek egy perc alatt megértették, hogy itt mi forog kockán. Ha nem megy át, akkor sem fogjuk ezt annyiban hagyni: újra nekifutunk más kérdésekkel, attól függően, hogy mivel utasítják el. Az biztos, hogy ’22-ben a harácsolás mentes Magyarország téma lesz az országgyűlési kampányban”.

Az MSZP választmányi elnöke hangsúlyozta, ’22-őt azért is meg kell nyerni, hogy ne szoruljanak ki százezrek azokról a területekről, ahol közmegegyezés volt az elmúlt 100 évben, hogy „kicsik és nagyok, kétkezi munkások és diplomások ugyanúgy megfürödhettek”.

Kérdésre Kunhalmi a társelnökválasztás részleteiről megerősítette, Tóth Bertalan, jelenlegi MSZP-s pártelnökkel tudná elképzelni igazán a közös munkát, hiszen régóta dolgoznak együtt. „Mi, Tóth Bertalannal jelenleg a programunkat is együtt írjuk. Két éve indult el a közös munkánk. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „Ne olyanokat válasszatok vezetőknek, akik a legnagyobb kicsik akarnak lenni, mert nem olyan történelmi időket élünk”.

A szocialista politikus elmondta, képviselőik, polgármesteriek olykor nem is pártpénzből, hanem saját forrásaikból költenek arra, hogy működjön az MSZP országos hálózata, a pártirodák és a vidéki apparátus. „Mi nem luxusjachtra költünk, hanem arra, hogy mint a legfőbb szervezője az ellenzéki együttműködésnek legyünk a közösségben. Az önkormányzati választás nagyon sikeres volt egy, a Párbeszéd által kitalált, de az MSZP által régóta szorgalmazott stratégia mentén, mi építettünk fel az előválasztás szervezetét az alapoktól”.

Rámutatott, az MSZP az önkormányzati választások óta a legjobb köreit futja. „Nagyon jól sikerült az önkormányzati választás, a mi szövetségünk adja a főpolgármestert, nekünk van a legtöbb önkormányzati képviselőnk, kitaláltunk és lemenedzseltünk a civilekkel egy egész előválasztást”.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett, az ellenzéki pártvezetők élükön Tóth Bertalannak megállapodtak, hogy közös képviselőjelöltek lesznek. „Az MSZP megújulási folyamatban van. Például Tóth Bertalan révén a pénzügyi mozgástere a kampányban nagyon jó lett a pártnak, ez is segíteni fogja a partnereinket is, akik bíznak bennünk” – tette hozzá.

Végül arra reagált, el tudná-e képzelni Karácsony Gergelyt a 2022-es országgyűlési választásokra miniszterelnök-jelöltnek. „Karácsony Gergellyel megcsináltuk hathatósan a kampányát a főpolgármester-választásban is. Természetes, hogy el tudnánk fogadni miniszterelnöknek, hiszen a baloldali szavazók szeretik és támogatják a küzdelmeiben. Az MSZP-nek lesz saját jelöltje – lesz olyan ember, aki támogatunk”!

Kapcsolódó párttagok