mszp.hu | Belföld | Szíria
2015. július 21. 10:24

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye

A Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom megdöbbenéssel értesült a törökországi Suruç-nál ma elkövetett merényletről. Bár minden terrorcselekmény elítélendő és elfogadhatatlan, mégis különösen fájó, hogy a terroristák mai tettüket egy olyan kulturális központ kertjében követték el, ahol a Szocialista Ifjúsági Egyesületek Szövetségének rendezvényére pont azért gyűltek össze a baloldali fiatalok, hogy részt vegyenek a szomszédos Kobani város ujjáépítésében Szíriában. 

A jelen információk szerint 28 halálos áldozattal és közel 100 sebesülttel járó merénylet ismét ráirányítja a figyelmünket arra, hogy a térségben zajló véres harcok könnyedén átterjedhetnek az Európai Unió egyik tagjelölt országának területeire is.

E brutális cselekedetet – bárki is követte el – semmi sem igazolhatja. A Societas ahogy a múltban, úgy a jövőben és most is elítéli, hogy bárhol a világon, bárki vagy bármi nevében, erőszak alkalmazásával próbáljanak elérni valamit. A Societas együttérzéséről biztosítja valamennyi áldozat családtagját és mielőbbi jobbulást kíván a sebesülteknek!

Torzsa Sándor
elnök

Gúr Roland
nemzetközi titkár