mszp.hu | Külföld
2016. november 19. 16:36

A Societas elítéli a IUSY elnökének politikai motivációjú őrizetbe vételét

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom határozottan elítéli a legnagyobb politikai, ifjúsági világszervezet elnökének, Howard Lee-nek, valamint társainak malajziai rendőrség által történő őrizetbe vételét.
Howard Lee-t, Malajzia 13 szövetségi állama egyikének, Perak törvényhozó nemzetgyűlése tagjaként vette őrizetbe a rendőrség egy a többek között tiszta választásokat, korrupció-mentes kormányt és a parlamentáris demokrácia megerősítését követelő, valamint a miniszterelnök hatalommal való visszaélésével és a közelgő választások választási bizottságának manipulálásával szemben rendezett tiltakozáson való részvételért.
 
Howard Lee elnököt jelenleg is az állami rendőrség központjában, Kuala Lumpurban tartják fogva, ügyvédjének beengedése nélkül.
 
A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom - úgy is mint a IUSY politikai világszervezet tagszervezete -, a szólásszabadság és a demokratikus jogok mellett elkötelezett szervezetként követeli a politikai motivációjú letartóztatások azonnali leállítását Malajziában, valamint Howard Lee és társai késlekedés nélkül történő szabadon bocsátását.
 
Torzsa Sándor
a Societas elnöke
 
dr. Gúr Roland
a Societas nemzetközi titkára

Kapcsolódó párttagok