mszp.hu | Belföld | Fidelitas egyetem ifjúságpolitika
2015. március 22. 16:46

A Societas kész tárgyalni a Fidelitasszal

Böröcz László Fidelitas-elnök a Mandinernek adott interjújában jelezte, hogy a Fidelitas minden vitát élből elutasító álláspontja változóban van, ezért kezdeményeznek egy egyeztetést az egyetemi politizálás lehetőségeiről.

A Societas az elmúlt években is pozitívan fogadta volna, ha a Fidelitas hajlandó lett volna bármiféle párbeszédre, ne adj’ Isten vitára. Sajnos ezt akkor sem tették meg, amikor a fiatal generáció jövőjéről szóló fontos kérdésekben döntött a Fidesz-kormány. Most részben ezen döntések miatt kell feltennünk a kérdést: a magyar fiataloknak 2015-ben valóban az a legégetőbb problémája, hogy lehet-e az egyetemeken politizálni?

A Societas sokkal súlyosabb gondnak látja, hogy tíz középiskolásból kilenc ma úgy gondolja, hogy külföldön fog munkát vállalni. Inkább ezért kellene egy asztalhoz ülni. Ezzel együtt az egyetemi politizálás témakörében is nyitottak vagyunk a párbeszédre, tűkön ülve várjuk a Fidelitas vitaindító elképzeléseit. (Már persze ha a provokátorfigyelő hálózat kiépítésén túl jut idejük értelmes javaslatok kidolgozására is.)

Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom