A sok százmilliós kérdés!

A Fidesz orosházi elnöksége tagjai − nem kis kapkodásról tanúbizonyságot téve − felülbírálták Zalai Mihályt, és mégis reagáltak az orosházi kórház bukott igazgatójával és a vele bukó Dancsó József fideszes polgármesterrel kapcsolatos MSZP-s álláspontra.  

De ahelyett, hogy megmagyaráznák, hogy miért neveztek ki három éve fideszes többséggel egy eleve alkalmatlan személyt egy közel 130 ezer ember ellátásáért felelős fontos egészségügyi intézmény élére, ahelyett, hogy választ adnának arra, hogy miért nem fogadták meg az MSZP figyelmeztetéseit, hogy ne tegyék, miért hagyták ennyi időn keresztül az ámokfutását, és azt, hogy a jó átvételi állapotot lerontsa, és adóssághegyeket termeljen, most azt firtatják a válaszukban, hogy az MSZP-s képviselők miért nem véleményezték Kalmár Mihály pályázatát.

Mégis mit kellett volna rajta véleményezni? Az első pillanatban megmondtuk, hogy alkalmatlan, ki se kellett volna nevezni, és az idő most is minket igazolt. Kalmár el sem jött a testületi ülésre, és talán az sem véletlen, hogy végül a fideszes képviselők sem támogatták a pályázatát. Csak az a baj, hogy későn ébredtek!

Nem ez a kérdés. A kérdés az, amire Dancsó József úgy ötvenszeri rákérdezés után sem volt hajlandó nyílt ülésen válaszolni, hogy mennyi is volt a kórház adóssága, amikor idén májusban átadták állami fenntartásba? Mennyi adósságot is „termelt” Kalmár Mihály?

Ez a kérdés, tisztelt orosházi Fidesz-elnökség! A kár nagysága, amit az önök döntése okozott. Mert ezt a pénzt nem önök fogják megfizetni, hanem az orosházi és tágabb adófizetők közössége! És ez nem kérdés, hanem tény!
 
MSZP Orosházi Szervezete elnöksége