2012. szeptember 11. 16:28

A stílus maga az ember

Magyar Szocialista Párt felháborítónak, megalázónak és minősíthetetlennek tartja a fideszes és KDNP-s képviselők kijelentéseit, melyek tegnap éjjel, a családon belüli erőszak önálló bűncselekményként történő szabályozását célzó sikeres népi kezdeményezés tárgyalásakor hangzottak el az országgyűlésben.

Nem először és nem csak társadalmi kérdéseket feszegető témák tárgyalásakor köszön vissza a Fidesz-KDNP által kívánatosnak tartott sajátos világkép, melyben urak és szolgák, alá- fölérendelt helyzetben élő nők és férfiak élnek. A kormánypártok a régmúltat idéző társadalmi állapotokat tartják kívánatosnak.

Két ember legbelsőbb, legintimebb döntése a gyermekvállalás, mely tiszteletet, segítséget és méltányosságot érdemel, s melyről a kormánypártok képviselői ily módon nyilatkoznak:
"...A nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar…majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni" - Varga István, Fidesz

“A fiatal nők legfontosabb hivatása a gyerekszülés.” - Varga István, Fidesz

"Tessék példát mutatni a normális családból, és akkor utána majd lehet a nőknek érvényesülni..." - Karvalics Ottó, KDNP

A stílus maga az ember.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata,
az MSZP szóvivője