Belföld | közlemény elbocsátás
2012. november 19. 08:48

A szabadságharc áldozatai

Az MSZP Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozata sajnálattal veszi tudomásul, hogy a francia tulajdonban lévő Bricostore áruházlánc a veszteségekre hivatkozva felszámolja magyarországi érdekeltségeit, bezárva ezzel 9 áruházát. Ezzel újabb ezer ember válik munkanélkülivé.

A MALÉV, a Dunaferr, a Flextronics, a Nokia, a húsüzemek és most a Bricostore bezárása is azt bizonyítja, hogy Matolcsy gazdaságpolitikának nevezett ámokfutásának, az orbáni szabadságharcnak súlyosak a következményei.

A Fidesz-KDNP nem a munkavállalókért tevékenykedik. Nem azért a több százezer emberért, aki évek óta nem talál magának munkát, nem azokért a tízezrekért, akiknek esélyük sincs elhelyezkedni, mert életkörülményeik ezt nem teszik lehetővé, nem azokért a vállalatokért, amelyek Magyarországon segítenék a foglalkoztatást, hanem azért, hogy lebontsák azokat az alapokat, amelyek nélkül nincs tartós felemelkedés, nincs munkahely.

A munkástagozat együtt érez mindazokkal, akik elveszítették állásukat és nehéz életkörülmények közé kerültek. Az MSZP mindent elkövet azért, hogy a munka nélkül élők elhelyezkedési esélyeit növelje. A tagozat felkéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét (KASZ), hogy tegyenek meg mindent a munkavállalókért, segítsék a munkanélkülivé váló dolgozók mielőbbi elhelyezkedését.

Szabadkai János,
az Országos Munkás és Érdekképviseleti Tagozat elnöke