mszp.hu | Belföld | Honvédelem
2015. szeptember 29. 11:53

A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából

A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából
1848. szeptember 29-én Pákozd mellett a császári csapatok felett aratott fényes győzelem jelezte a Magyar Honvédség megszületését. Ma, e dicsőséges évfordulón a Szárazföldi Haderőnem napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból köszöntjük a Magyar Honvédség szárazföldi csapatainál szolgálatot teljesítő honvédeket és polgári dolgozókat. Köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik az 1848 győzedelmes honvédjeinek nyomdokaiba lépve Magyarország fegyveres védelmére esküdtek fel.

Az utóbbi évek hibás kormányzati döntései miatt a működőképesség határára sodort Honvédség állományába tartozó katonák és honvédségi dolgozók a súlyos haditechnikai és infrastrukturális hiányosságok ellenére mégis készek és alkalmasak hazánk védelmére. Ez kizárólag elhivatottságuknak köszönhető. Ezen túlmenően a szárazföldi csapatok állománya komoly nemzetközi elismertséget szerezve a Föld számos országában járul hozzá a béke és biztonság előmozdításához.

Tisztelet és megbecsülés a jól ismert nehéz körülmények ellenére tanúsított példás helytállásukért!

Idén különösen nehéz körülmények között ünnepel az állomány, hiszen ezekben a hetekben katonáiknak meggondolatlan és kapkodó kormányzati döntések közepette, sokszor elégtelen ellátás és felszereltség mellett kell szolgálatot teljesíteniük hazánk déli határain.

A szárazföldi haderőnem minden katonájának és polgári dolgozójának további kitartó szolgálatot, erőt, egészséget kívánunk!

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő