A szegények ellen dolgozik a „gazdagok kormánya”

 Az a kormány, aki ellenzékben a szegények mellett volt, mert szükség volt a szavazatukra, ma átfordult a gazdagok felé.

 

Az a kormány, aki adócsökkentést ígért, adót növelt. Az a kormány, aki járulékcsökkentést ígért 2010 nyarán mára 2 %-kal megemelték a TB járulékot. „Rabló, gazember” - mondja a nyugati sajtó a miniszterelnökünkről. – idézte Halmi József, megyei alelnök mai sajtótájékoztatóján.
 3000 milliárdot loptak el magánpénztárból. Kommentálta idézetét saját megjegyzésével az alelnök. Ezeknek az embereknek ma nincs erkölcsi alapjuk kormányozni.

Egyre több olyan problémát okoznak, amelyre az egyszerű embernek egy élet is kevés, hogy helyrehozza. Annak az embernek, akinek elszállt a hitele, van egy krónikus betegsége, annak egyetlen egy célja van ma, hogy minél tovább valamilyen szinten túlélni. Mert a szegénységből nem tudnak kitörni, nem tudják kiváltani a gyógyszereiket, és nincs lehetőségük arra, hogy a tandíjmentes fideszes felsőoktatásba, ahol nincs tandíj, de van költségtérítés, és sokkal magasabb, mint bármikor volt, taníttassák gyermekeiket. A teljes felsőoktatást át akarják alakítani költségtérítésessé, a „Nagy Vezér” kimondta, hogy azt szeretné, hogy mindenki tudja finanszírozni a saját tovább tanulását. Ez nagyon messze van a mai Magyarországtól. – mondta az alelnök.

Ez a kormány egy dilettáns gazdaságpolitikát folytat, a szegények ellen dolgozik, a gazdagok kormánya lett!

Emelkedő árak= FIDESZ, csökkenő bérek = FIDESZ. 2010 előtt volt egy Fidesz-KDNP pártszövetség, aki végig azt mondta, hogy adócsökkentés, jólét, jobb biztonság és sorolhatnám mindazokat az ígéreteket, amelyeket ellenzékként 8 éven keresztül tettek. Ingyen tanulás, nem lesz tandíj. Mit tettek kormányon? Gazdagabból gazdagabbat csináltak. Erre a legjobb példa az egykulcsos 16%-os adókulcs. A gazdagabbaknak volt egy 4% a 200 ezer bruttó felett, ezt is eltörölték, kb 4%-os béremelkedés várható a 200 bruttó keresetet meghaladó embereknél, szintén az látszik, hogy a jó keresetűek jól járnak, akik rosszabbul keresnek, rosszabbul járnak.

Nem hajtották végre az adócsökkentést, 27%, Európában a legmagasabb ÁFA-kulcsot vezettek be. A gázolaj jövedéki adójához hozzányúltak, látjuk, hogy EU-ban itt az egyik legmagasabb. 6,6 %-os az infláció is. Ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sokkal többet jelent, mint 6,6%, mert ma a megyében nagyon sokan élnek a létminimum alatt. Az élelmiszerárak meghaladják az éves átlagos inflációt. A mi környékünkön 220-ról 300 Ft-ra emelték fel a kenyér árát a napokban. – hangsúlyozta Halmi József.

Több gyógyszernek növekszik az ára, mint aminek csökken. Azok a szegény emberek, akiknek a kis jövedelmük semmi másra nem megy el csak az élelmiszerre és a gyógyszerre, a rezsit csak részben tudják fizetni, vagy egyáltalán nem fizetik. A hitelüket természetesen nem tudják fizetni. Az önkormányzatok hirdetőtábláin már nem férnek el az árverések.
Középréteg ma már nincs Magyarországon, lecsúszott, vannak szegények és gazdagok.  Ez a kormány, aki mindig azt kiabálta, hogy bankárkormány, az előző kormányzatra ma a gazdagok kormánya lett.

Október elsején lesz a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, amit a „hírhedt” szocialista kormány vezetett be, hogy egy évbe kétszer ad a családoknak beiskolázás előtt és a tél előtt támogatást, ezt már Erzsébet-utalványba fogják megkapni a családok. Novemberben téli tüzelőre kellene költeni az embereknek, téli ruhára kellene költeni, hogy a gyerekek ne fagyjanak meg. Az Erzsébet-utalványból hogy fogják ezt megoldani? Az Erzsébet-utalvány lesz a korrupció melegágya, mert az uzsorakamat ehhez képest semmi, hiszen rá lesznek utalva az emberek, hogy ezeket az utalványokat eladják, azért hogy tüzelőt tudjanak venni. Máskülönben az Erzsébet-utalványt kellene eltüzelniük, ami nem nyújthat elég meleget…