Belföld, Gazdaság
2012. december 10. 12:35

A szegényeket tovább sújtja az Orbán-kormány bukott gazdaságpolitikája

A minisztérium szerint van ugyan élelmiszerár-emelkedés, ám az nem haladja meg az inflációt. Ez azonban nem így van.  

Az áremelkedés a KSH szerint is nagyobb az inflációnál. Ráadásul a matolcsyzmus társadalmi egyenlőtlenségeket növelő politikája nyomán a legszegényebbek keresete tovább csökken, míg a 400-500 ezer forint jövedelemmel rendelkezőké jelentősen nő.

Jól látszik, hogy az Orbán-Matolcsy páros gazdaságpolitikájának és megszorító csomagjainak árát a legszegényebbekkel fizettetik meg. Ez az MSZP számára elfogadhatatlan.

Elfogadhatatlan, hogy a folyamatosan emelkedő áru alapvető élelmiszerek éppen a legrászorultabbak számára lesznek egyre nehezebben elérhetőek, hiszen náluk az élelmiszerre fordított összeg a családi költségvetés jelentős részét teszi ki.

Az MSZP az orbáni működésképtelen rendszerrel szemben világos megoldást kínál. Egyrészt olyan igazságos adórendszert kívánunk bevezetni, amelyben a szegényebb rétegek szerényebben, a tehetősek pedig méltányosabban járulhatnak hozzá az állami költségvetéshez. Másrészt véget vetünk a matolcsyzmusnak és egy munkahelyteremtő, a befektetői bizalom visszaállítását célzó gazdaságpolitikát vezetünk be.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő