2012. augusztus 25. 18:06

A szégyen napja

Szégyen az egész országra nézve, ami ma zajlott a Hősök terén. Egy betiltott félkatonai szervezet a jogszabályokat kijátszva menetelhet a nyílt utcán, félelmet keltve.

Megint gyűlik a Magyar Gárda. Gyűlik, mert engedik neki. Álságos érv, hogy a mai, Hősök terei "nemzeti seregszemlének" nevezett szélsőjobbos demonstrációt azért lehetett engedélyezni, mert nem a betiltott Magyar Gárda szervezi. A fideszes hatalomgyakorlók tudják ezt, de sunyi módon elfordítják a szemüket, vagy talán még oda is kacsintanak.   

Felháborító, hogy 2012-ben Magyarországon még mindig megtartható egy olyan rendezvény, amin egy nyíltan rasszista - cigánygyűlölő és antiszemita - szervezet félkatonai egységei egyenruhában masíroznak Budapesten.   

A Magyar Szocialista Párt felszólítja a kormányt, ne adjon teret az ordas szélsőségeknek, és alkosson olyan világos jogszabályi környezetet – például az MSZP által benyújtottat fogadja el, amit napirendre sem engedett –, ami határozottan megtiltja a kirekesztő eszméket hirdető szervezetek utcán való masírozását és ténykedését!