mszp.hu | Belföld
2024. május 22. 21:20

A szociáldemokraták és zöldek szövetsége az uniós források hazahozatalára tesz ajánlatot

A szociáldemokraták és zöldek szövetsége az uniós források hazahozatalára tesz ajánlatot
Szigetszentmiklóson folytatódott az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség országjáró kampánysorozata. A szerdai rendezvényen beszédet mondott Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje.
Hiába fizetnek a magyarok rekordmagas ÁFÁ-t, hiába folyik be az államkasszába temérdek mennyiségű befizetett adó, ha abból nem a települések, az emberek profitálnak, hanem „az állami feketelyukban” tűnik el a pénz, és lesz belőle reptér, yacht, magánrepülőgép és 1000 milliárdos vagyon Mészáros Lőrincnél – mondta Tüttő Kata.
 
A városok ma uniós forrásokból tudnának csak épülni, de ezek a pénzek éppen Orbán Viktor miatt nem érkeznek meg. 
 
Megtanultuk már, hogy mindegy mit mond a kormány, csak az számít, amit csinálnak. „Azt mondták, hogy megvédik a gyermekeinket, aztán titokban kegyelmet adtak annak, aki eltussolta egy olyan iskolaigazgató ügyét, aki gyermekeket bántott” – emlékeztetett Tüttő Kata. 
 
A Fidesz azt mondta, hogy a bevándorlók nem vehetik el a magyarok munkáját, ehhez képest több tízezer embert hoznak be rabszolgaként dolgozni hazánkba. A kormány azt is mondta, hogy megvédi a magyar földet, és ma kiderült, hogy olyan államfőt választottak meg, aki külföldieknek játszott át magyar termőföldet.
 
Lehetne egészen másként vezetni egy közösséget, ezért az ellenzéki önkormányzatok vezetőnek az is a feladata, hogy a települések jó irányítása mellett mutassanak egy másik utat a helyi közösségek számára. 
 
A kormány több férőhelyet szeretne a stadionokba, ezzel szemben az ellenzék inkább az egészségügyre költene, hiszen túl hosszúak a várólisták. A kormánynak gazdaságvédelmi alapja van, az ellenzék szolidaritási alapot hozott létre. A Fidesz a rendeleti kormányzásban hisz, az ellenzék a részvételiségben. A kormány bezárja a vasúti mellékvonalakat, a demokratikus ellenzék ezzel szemben ingyenessé tette a közösségi közlekedést a 14 éven aluliak számára. A kormány bezárja a postákat, az ellenzéki polgármesterek újranyitják azokat. A Fidesz a Pénzügyminisztériumot újította fel, az ellenzék a Lánchidat. „Ők bezárják a Balaton partot, mi megnyitjuk a rakpartot” – érvelt Tüttő Kata.  
 
Magyarország és Európa csak együtt képzelhető el, erről is szól a küzdelmünk, hazahozzunk az uniós forrásokat, ezt ajánlja a szociáldemokraták és zöldek szövetsége – összegzett beszéde végén a szocialista politikus.

Kapcsolódó párttagok