mszp.hu | Belföld
2020. július 09. 15:06

A szociális ágazat dolgozói november 12-ig kapják meg az egyszeri 500 ezer forintos juttatást!

Az MSZP hónapok óta követeli, hogy részesüljenek egy egyszeri 500 ezer forintos juttatásban mind az egészségügy, mind a szociális szféra dolgozói. A Fidesz azonban spórolni akar, és önkényesen válogatja ki, hogy ki kaphat és ki nem a jutalomból.

Tisztességtelen a Fidesz részéről, hogy különbséget tesz foglalkozás szerint, a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók között, miközben mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében. Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, éppen ezért a kormánynak kérés nélkül kellene elismernie az áldozatos munkájukat.

Az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és elvárja a kormánytól az érdekvédők követeléseinek megfelelően, hogy legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig fizesse ki az ágazat dolgozóinak az egyszeri pluszjuttatást!

Kásler Miklós nem fordíthat hátat azoknak, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért.

Az elmúlt időszakban végzett szolgálatuk után ezek az emberek a tapsnál, a vadhúsnál és az almánál többet érdemelnek a kormánytól!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke