mszp.hu | Belföld | Egészségügy Foglalkoztatás Oktatás
2020. november 27. 12:49

A szociális ágazat rengeteg dolgozóját kihagyják a tesztelésekből – folytatódik a kormányzati spórolás

A szociális ágazat rengeteg dolgozóját kihagyják a tesztelésekből – folytatódik a kormányzati spórolás
A kormány által megkezdett célzott tesztelések körül egyre több kérdés merül fel.

Az iskolák munkavállalóinak tesztelése kapcsán Gulyás Gergely kényszerült a helyzet tisztázására, azonban a szociális ágazat dolgozóinak ügyében továbbra is kavarodás van. A kormányrendelet ugyanis rendelkezik a szociális intézményekben dolgozó személyek teszteléséről, azonban a gyakorlatban mégis sokakat kihagynak.

Teljesen érthetetlen, hogy miért nem szűrik az intézmények technikai személyzetét miközben ők is találkoznak a bentlakókkal és a többi dolgozóval egyaránt. Azonban a kormányzati felelőtlenség itt nem áll meg, mert még az alapellátásban dolgozók szűrését is megtagadják. Azokét, akik a családsegítést és a házi segítségnyújtást végzik. Ők járnak a boltba, a patikába, a postára a segítségre szorulók helyett. Miért gondolja azt a Fidesz, hogy az ő vagy a gondozottjaik egészségének védelme kevesebbet ér, mint a szakellátásban dolgozóké és ellátottaké?

A kormány folyamatosan negatív megkülönböztetéssel sújtja a szociális ágazat munkavállalóit. Megtagadták tőlük a fizetésemelést és az egyszeri 500 ezer forintos jutalmat a kiemelkedő helytállásukért, most pedig még a szűrésből is kizárják egy részüket. A Fidesz ezzel azoknak a megélhetését és az egészségét veszélyezteti, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget.

A szociális ellátórendszer nagyon nehéz helyzetben van, azonban még kitart, de ezt a kitartást nem a kormánynak, hanem az ágazatban dolgozóknak köszönhetjük, akik ezért megérdemlik a támogatást és a megbecsülést.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy mindenféle megkülönböztetés nélkül, a szociális ágazat valamennyi dolgozóját vonja be a kormány a célzott tesztelésekbe. Továbbá követeljük számukra az 500 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást, a tisztességes fizetéseket, az értékelhető béremelést és a 100%-os táppénzt!

 

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese 

Kapcsolódó párttagok