mszp.hu | Belföld
2019. május 13. 18:43

A Szociális Európa megteremtése a választás tétje

A Szociális Európa megteremtése a választás tétje
Az európai progresszív politikai erők az együttműködést, a közös megoldásokat keresik, a velük szemben állók az EU szétverésében, a nemzetállamok Európájában érdekeltek, amely már világégéshez vezetett - állapította meg Tóth Bertalan.
Valódi kérdések dőlnek el május 26-án - jelentette ki zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke két forgatókönyvet írt le. Az Európa jövőjét meghatározó progresszív pártok tovább tudnak küzdeni Európa együttműködéséért, tovább építve a benne élő emberekről szóló Szociális Európát vagy velük a szemben álló, az Európai Unió szétverésében érdekelt szélsőjobboldali politikusok, szervezetek kerülnek többségbe, akik a nemzetállamok Európáját tűzték ki célul. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, erre már volt példa, és a II. Világháborúra utalva hozzátette, tudjuk, mi lett a vége. "Az Európai Unió alapító atyái által kitalált együttműködés garantálja a kontinens békéjét" - szögezte le.
Az MSZP és a Párbeszéd által létrehozott új baloldali szövetség azt támogatja - folytatta Tóth Bertalan -, hogy a progresszív európai pártok, szocialisták, liberálisok, zöldek, kerüljenek többségbe, akik az együttműködés mélyítését a közös megoldásokat keresését vallják. Közös megoldást kell találni a migrációra is, arra alapozva, hogy az emberek a szülőföldjükön találjanak megélhetést, ne induljanak el más országokba.
 
A magyar társadalom szétszakadását úgy írta le, egyre többen vannak, akik nem férnek hozzá a biztos megélhetést jelentő jövedelmekhez, miközben egyre kevesebben rendelkeznek egyre nagyobb vagyon felett. Az MSZP Szociális Európa programja ez ellen lép fel a 240 ezer forintos európai minimálbér, a 95 ezer forintos minimális nyugdíj és 48 ezer forintos családi pótlék bevezetésével, amely nem tesz különbséget gyerekek között.
 
Az látható, hogy a Fidesz kisodródik az európai fő áramlatokból, ezért az MSZP-Párbeszéd szövetségre vár a magyar emberek érdekének képviselete - mondta Az MSZP elnöke annak fog örülni, ha minél több Európa-párti képviselő ül majd az Európai Parlamentben, és a Fidesz újabb kétharmados győzelmét meg tudják akadályozni..

Kapcsolódó párttagok