mszp.hu | Belföld
2020. április 03. 11:52

A szociális szférában dolgozók is kapják meg az 500 ezer forintos pluszjuttatást!

A szociális szférában dolgozók is kapják meg az 500 ezer forintos pluszjuttatást!
Az MSZP üdvözli, hogy a kormány 500 ezer forintnyi pluszjuttatást ad az egészségügyi dolgozóknak idén. Ezzel azonban csak részben hajtja végre az MSZP javaslatát, amely szerint a szociális szférában dolgozók is részesülnének ebben a juttatásban.

Ebben a helyzetben a Fidesz nem fordíthat hátat ismét a szociális terület dolgozóinak, hiszen ők is az első vonalban harcolnak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget. Az otthonápolás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása rendkívüli erőfeszítéseket követelnek tőlük.

Az egészségügyi és a szociális szféra dolgozói hősiesen helytállnak ebben a rendkívül nehéz időszakban. Biztosítanunk kell nekik az erkölcsi és anyagi megbecsülést, valamint minden szükséges eszközt az egészségük védelme érdekében.

Az MSZP ezért azt követeli a kormánytól, hogy teljes mértékben hajtsa végre a javaslatát: mind az egészségügyben mind a szociális ágazatban dolgozók kapják meg az 500 ezer forintos pluszjuttatást, továbbá lássák el őket a megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszereléssel.
 
MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok