A szociális temetésről

Az MSZP az emberi méltóság iránti tiszteletből elutasítja az Országgyűlés által 2013. szeptember 9-én elfogadott, a temetőkről és a szociális temetésről szóló 1999. évi XLIII törvény módosítását.

A módosítás emberhez méltatlan, megalázó és diszkriminatív. A Fidesz kétharmados parlamenti diktatúrája azonban az esélyét sem adta meg annak, hogy az ellenzék a véleményét érvényesíthesse.

Az MSZP minden alkalmat, minden lehetőséget megragad, hogy a fenti véleményének nyilvánosságot adjon. Minden fórumon tiltakozni fogunk és mindent megteszünk azért, hogy lehetőségünk legyen megváltoztatni ezt az embertelen törvényt.

Reméljük, törekvésünkkel partnerre találunk az ellenzéki oldalon a többi demokratikus pártban is. Üdvözöljük és javaslatukkal teljes mértékben egyetértve támogatásunkról biztosítjuk a szociális temetést szintén ellenző szocdemeket. Ezzel is kifejezzük tiltakozásunkat a hétfőn módosított törvénnyel szemben, és ígérjük, hogy miután a törvényt ebben a formájában eltöröltük, bevezetjük helyette a kegyeleti járandóság intézményét.
 
Korózs Lajos
elnökségi tag