Belföld | közlemény cafeteria
2013. január 14. 12:59

A szociálisan érzéketlen Fidesz

A pedagógusoknál elmarad a cafetéria, de Áder János jutalmakat osztogat. Ez az Orbán-kormány és a fideszes elit szociális érzékenysége.

A pedagógusokat még az ág is húzza. Hoffmann Rózsa ága. Míg az alapfizetésekre garanciát vállalt az állam, addig a cafetéria juttatásokra nem. Ez újabb csapás a pedagógustársadalomnak. Több munka, de kevesebb pénz. Tavaly csak 11 havi fizetést kaptak meg, idén úgy tűnik a cafetériát akarják megvonni.

Giró-Szász konyakos kijelentése óta tudjuk, mennyibe veszi a pedagógusokat a kormányzat, most azonban a gyakorlatban is megtapasztalhatjuk, hogy gyermekeink mindennapi nevelői-oktatói mennyire nincsenek megbecsülve a fideszes "urak" és "hölgyek" részéről.

Persze önmaguk további juttatásaiban egy pillanatig sem bizonytalanok. Áder János bőkezűen osztogatott a köztársasági elnök hivatali dolgozói között. Többszázezret tehettek el a szerencsés kiválasztottak amúgy sem alacsony alapbérükön túl. Áder még nincs egy éve hivatalban (nyolc hónapja tette le az esküt), de a jutalmakról nem feledkezett meg.

Kérjük Hoffmann Rózsát, vegyen példát a köztársasági elnöktől, és ha már több munkát kér a pedagógusoktól, legalább azt fizesse ki számukra, ami jár!

Török Zsolt,
szóvivő