mszp.hu
2017. április 10. 10:00

A Szocialista Ifjúsági Internacionálé (IUSY) és az Európai Ifjú Szocialisták (YES) is kiállnak a Közép-európai Egyetem mellett

A Szocialista Ifjúsági Internacionálé (IUSY) és az Európai Ifjú Szocialisták (YES) is kiállnak a Közép-európai Egyetem mellett
Orbán hiába tesz meg mindent a CEU bezárásáért, nem riadva vissza a tüntetők megfélemlítésétől sem, egyre többen állnak ki a Közép-európai Egyetemért, egyre többen szólalnak fel a magyar akadémiai szabadság és demokrácia helyreállítása érdekében.

A Szocialista Ifjúsági Internacionálé (IUSY) elnöksége közleményben fejezte ki szolidaritását a CEU-val, és sürgette az elfogadott törvénymódosítás alkotmányosságának felülvizsgálását. Az Európai Ifjú Szocialisták (YES) hétvégén, április 6-8 között tartott duisburgi kongresszusán pedig egyhangúlag fogadták el a Societas által benyújtott, a Lex CEU-t elutasító állásfoglalást.

A Societas köszöni mindkét szervezet támogatását. „Az elmúlt évek során barátaink, kollégáink a IUSY-n és a YES-en belül folyamatosan mellettünk álltak az Orbán-rezsim ellen folytatott küzdelmünk során. Ifjúsági szervezetek lévén a CEU-t ért támadás különösen sokkoló volt számunkra, amely még nagyobb ellenállásra, még lelkesebb munkára készteti nemzetközi közösségünket a Fidesz rombolásával szemben” – húzta alá a Societas nemzetközi titkára, Gúr Roland.

Kapcsolódó párttagok