A szombathelyi Fidesz söprögessen a saját háza táján

Most, hogy elgurult a szombathelyi Fidesz és Jobbik gyógyszere, és politikai ügyet próbálnak csinálni egy sajnálatos, felháborító és egyben szokatlan bűncselekményből, kénytelen vagyok közlemény formájában a történeti tényállást kiegészíteni:

Hamar kiderült, hogy P. K. Zoltánt a szombathelyi Fidesz szervezet - annak pár tagja - küldte, hogy jelentkezzen az Együtt-PM-nél aktivistának.
 
Erről belső, fideszes forrásból január végén szereztem tudomást. Nem véletlenül nyilatkoztam azt a Pestisrácoknak, hogy "a férfi számos kockázati tényezőt hordozott magában”.

P. K. Zoltán hazudott a személyi körülményeiről, sőt, kiderült, hogy hamis identitást mutatott be magáról nekünk korábban. Például egy helyen azt írta le, hogy nincs gyermeke és egyedülálló, az Együtt-PM-nek azt mondta, hogy három gyermeke van, majd nekem azt mondta, hogy két gyermekét neveli egyedül, továbbá három helyen három különböző lakcímet adott meg magáról. Amikor azzal szembesítettem február harmadikán (tanúk jelenlétében), hogy tudom, melyik helyi fideszesnek jelent, egy ideig tagadott, aztán ellentmondásokba keveredett, majd mindent elismert.

Február negyedike óta P. K. Zoltán nem vehetett részt a helyi baloldal kampányeseményein, a munkát nem segíthette, az irodákba be nem léphetett.

Szánalmas, hogy a helyi Fidesz, aki P. K. Zoltánt beépülésre és információszerzésre alkalmazta, most nekiáll zavartan csapkodni. (Gondolom, azzal nem okozok meglepetést, hogy valós és naprakész információkkal rendelkezem róluk.)

Örüljünk, hogy rendőrségünk példamutató gyorsasággal járt el, és hogy a kisbaba már otthon alszik szerető szüleivel.

A helyi Fidesznek és Jobbiknak a nemzeti együttműködés nevében boldog és gondtalan nyarat kívánok. Sok meglepetést fog számukra az ősz tartogatni.

dr. Czeglédy Csaba,
MSZP Szombathelyi Szervezet elnöke