mszp.hu | Belföld | falurombolás agrárium közlemény
2014. július 21. 15:58

A támogatások elvonása a Fidesz tudatos falurombolása

Miután Lázár János bejelentette, hogy elvonják csaknem 600 vidéki kis- és középvállalkozás közvetlen támogatását, felszólítjuk a kormányt: a hétéves Uniós program véglegesítése előtt hallgasson a szakértők százaira, és a támogatás-elvonásból engedje levonni a bérköltséget! A magyar agrárium érdeke és a gazdasági ésszerűség egyaránt azt diktálja, hogy a forráselvonást csak a valóban alacsony foglalkoztatással és magas jövedelmezőséggel működő cégek körében szabad alkalmazni!

Ha nem így lesz, akkor példátlan falurombolást kezdődik. A közvetlen támogatások elvonása miatt több tízezer ember munkahelye szűnhet meg, állattartó telepeket kell felszámolni, eltűnhet a magyar tej és a hazai disznóhús a polcokról.

Tisztességes szakminiszter és a nemzeti agrárkamara falusi polgármester-elnöke ehhez nem adhatta volna a nevét! Mégis megtették, ami igazolja, hogy nem a vidékért dolgoznak. Szégyelljék magukat!

A kormány eközben végtelenül cinikus. Olyan munkahelyvédelmi csomagot jelent be az érintett területeken, olyan támogatásokról dönt, amelyek tőle függetlenül eddig is működtek.

Az MSZP minden segítséget megad abban, hogy a mezőgazdaság gerincét jelentő falusi kisvállalkozások túléljék ezt a drasztikus piaci beavatkozást. Ehhez szükség lesz a bankok és a kereskedelmi partnerek türelmére és összefogására. Mindenkinek partnerséget ajánlunk, aki segíteni tud a munkahelyek megtartásában és bővítésében.

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese