A tanárok pontosan tudják, mikor hazudik nekik a kormány

A tanárok pontosan tudják, mikor hazudik nekik a kormány
A magyar kormány egyre durvább hazugságokkal szeretné elhitetni a magyar tanárokkal, szülőkkel és diákokkal, hogy az iskolákban és az egyetemeken minden rendben van.
Nevetséges, hogy egy nappal azután, hogy Csepreghy Nándor (aki mégiscsak a kormány államtitkára) bejelentette, hogy a Fidesz tízből hat közszolgát ki akar rúgni – ráadásul 100 000-200 000 embert a következő két évben –,  az oktatásért felelős államtitkárok a béremelés körüli számmisztikával próbálkoznak. Közben a Fidesz a 2010 előtti állítólagos pedagógus-elbocsátásról hazudozik, holott 2010 óta éppen ők több mint 2000 tanárt tettek utcára, az újabb átszervezésekkel pedig ez a szám várhatóan nőni fog.
 
A magyar oktatás súlyos válságban van. Az iskolák és az egyetemek ma kizárólag a magyar tanárok kitartása, akarata, gyerekek iránti elkötelezettsége miatt működnek. Nem a kormány munkája miatt, hanem épp annak ellenére vannak még nyitva az iskolák kapui.
 
Ma minden gyerek és minden szülő hálás azoknak a tanároknak, akik a kormány által megnövelt óraszám, csökkentett fizetés, teljesen értelmetlen portfólióírás, ostoba tankönyvek, nyomasztó légkör és besúgásra kényszerítő PÖCS-ök mellett még bemennek az iskolákba, egyetemekre tanítani.
 
Ezt nem fogja megérteni soha a Fidesz-kormány. A magyar tanárok szeretik a gyerekeket és a munkájukat. Bármit is kell kiállniuk – szélsőjobbos tankönyvet, szürreális bürokráciát, krétahiányt, hideg tantermeket, elnémítást –, a gyerekekért, a magyar jövőért megteszik.
 
Az MSZP szerint egyszeri, valódi és tartós fizetésemelésre van szükség! Ennek forrása ott van a folyamatosan emelt állami vezetői fizetésekben, a stadionokban, a paksi atomszerződésben, a gazdagoknak adott adókedvezményekben, az egykulcsos adózásban és a bizalom helyreállításával elérhető gazdasági növekedésben.
 
Az MSZP ezt fogja megteremteni a Fidesz legyőzése után. A kormánynak pedig ideje lenne felismernie, hogy ha sokáig ismételgetnek egy hazugságot, azt akkor sem hiszi el az ország, ha az államtitkárok egy idő után már komolyan gondolják.
 
Kunhalmi Ágnes
országgyűlési képviselő, oktatáspolitikus

Kapcsolódó párttagok