2011. október 19. 09:06

A tankönyv erősebb, mint Orbán Viktor, de ebbe belerokkanunk

Nemrég még Orbán Viktor lelkesülten hirdette a totális abszurdot, miszerint igenis lehet adót csökkenteni, gazdasági növekedést produkálni és munkahelyeket teremteni, de megszorításokra nincs szükség és a közgazdasági tankönyveket a ”fülkeforradalom gyermekei” a kukába dobják, mert a Fidesz újra írja azokat. Ma a helyzet az, hogy Orbán Viktor megszorításai alatt éhezik és nyög a nemzet, gazdasági növekedésről álmodni sem merünk és az ígért egymillió új munkahelyről már sunnyogva hallgat a miniszterelnök, mert 100 ezerrel több munkanélkülit termelt ki a Fidesz-kormány másfél év alatt.

Az Orbán-kormány rövidtávú koncepciója még két év múlva is 10 százalék feletti munkanélküliségi rátával számol.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a 2012-es költségvetés mellé csatolt kitekintője szerint a kormány elvetette az egymillió friss munkahelyről szóló hagymázas álmait, és már csak azt merik vizionálni, hogy 2020-ig 400 ezerrel bővülhet a foglalkoztatottak száma. Azonban ez is riasztóan távol áll a valóságtól, amennyiben Orbán Viktor folytatja a világ minden pontján elrettentő példaként felemlegetett gazdaságpolitikáját.

Az előrejelzés még azt is jelzi, hogy a gazdasági növekedés jóval alacsonyabb lehet a Fidesz korábbi reményeinél, míg a munkanélküliség magasabb.

A Fidesz és különösen Orbán Viktor csodát ígért, munkahelyek százezreit, rendet, létbiztonságot, adócsökkentést, megszorításoktól mentes, könnyű életet. Ma már mindenki tudja, hogy Orbán Viktor másfél év alatt rémálmokat valósított meg, munkanélküliséget növelt és megteremtette az indoklás nélküli kirúgás intézményét, káoszt teremtett a közbiztonság és az államigazgatás, de tulajdonképpen a hétköznapi élet minden területén, létbizonytalanságot és éhínséget hozott a nemzet polgárainak brutális és kegyetlen, a dolgozó átlagembereket sújtó megszorításaival.

Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor 2012-es költségvetése az elszegényedés költségvetése.

Az MSZP által állított alternatíva ezzel szemben a munkahelyteremtés költségvetése, amit minden szakember hasonlóan lát, csak egyedül Orbán ragaszkodik megbukott gazdaságpolitikájához.

A Fidesz-KDNP-kormánynak vissza kell vonnia a 2012-es költségvetési tervezetét, mert tarthatatlan és el kell fogadnia a váltópárti MSZP-s alternatívát. Orbán Viktor és jobb keze pedig iratkozzanak be a szolnoki közgazdasági szakközépiskolába, olvassanak szorgalmasan közgazdasági tankönyveket és ne beszéljenek tovább ostobaságokat a nemzet kárára.

Nemény András,
a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja,
országgyűlési képviselő