mszp.hu | Belföld
2023. november 17. 11:12

A társadalom összekötő ereje a szolidaritás

A társadalom összekötő ereje a szolidaritás
Az MSZP új programjáról, a munkavállalók nehéz helyzetéről, a jelenlegi rendszer igazságtalanságairól és a jövő évi választásokról is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az ATV csütörtök esti Egyenes Beszéd című műsorában.
„Rendszerváltást!” – néven mutatta be új programját az MSZP, a program elsődleges célja a bérek emelése, a megélhetési minimum biztosítása és a nyugdíjrendszer igazságtalanságainak felszámolása.
 
Komjáthi Imre elmondta, hogy egy társadalom összekötő ereje a szolidaritás, ezért örömteli, ha minél többen magukénak vallják a szociáldemokrata értékeket.

Az MSZP társelnöke nap mint nap megtapasztalja személyesen is azt, hogy az emberek nem érzik sikeresnek a rendszerváltoztatást, hiszen csak egy rövid időszak volt az elmúlt 30 évben, amikor az emberek azt érezhették, hogy halad az életük és odafigyelnek a dolgozó emberekre. 2010 után azonban olyan rendszer alakult ki, amelyben a kormányzat részéről azt mondják, hogy a multinacionális vállalatoknak nagymértékű állami támogatást kell biztosítani, különben ezek a vállalatok „összecsomagolnak és elmennek”. Ehhez képest az történt, hogy „a dolgozó emberek csomagoltak össze és mentek el” – érvelt Komjáthi Imre. 
 
Egy olyan rendszer épült ki, ahol a munkavállalók fizetnek az idejükkel, amelyet el kell venniük a családjától, hogy túlórában kereshessék meg a betevőt, emellett fizetnek az egészségükkel is, de a nehezen megkeresett fizetésükből fizetik a magas adókat, ráadásul fizetniük kell a magánegészségügyben, vagy adott esetben a magánoktatásban is, hiszen az állam nem képes ellátni ezeket a feladatait.
 
Az MSZP ezért alkotta meg a „Rendszerváltást!” nevű programját, mert ezt a rendszert le kell váltani. Komjáthi Imre elmondta, hogy ebben a programban pontosan ki van dolgozva és számadatokkal alátámasztva, hogy milyen intézkedések lennének szükségesek ahhoz, hogy jobban élhessenek az emberek. 
 
Az MSZP társelnöke elmondta, hogy az országjárása során is azt a visszajelzést kapja az emberektől, hogy sokan úgy érzik, hogy az ellenzék cél, motiváció és technológia nélkül bolyong az erdőben. 
 
Aki le akarja váltani a Fideszt, annak az MSZP jelenti a megoldást, hiszen a párt nem az ellenzéki civakodással van elfoglalva, hanem megalkotta azt a programot, amely megoldást jelenthet az emberek gondjaira. A párt készül az önálló indulásra, de az együttműködésre MSZP mindig nyitott marad – összegzett az interjú végén Komjáthi Imre.  

Kapcsolódó párttagok