mszp.hu | Belföld
2020. április 26. 14:42

A teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kormány

A teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kormány
Egy héttel ezelőtt azt kérdeztük, hogy miért nem játszik tiszta lapokkal az Orbán-kormány?

Az MSZP kezdetektől azt hangsúlyozta, hogy csak a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatás esetén várható el a magyar társadalomtól, hogy higgyen a kormányzati szervek intézkedéseinek szakszerűségében. Ha ez a bizalom nincs meg, mert az emberek úgy érzik, hogy nem játszik tiszta lapokkal az Orbán-kormány, akkor az a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésben, az intézkedések megalapozottságában vetett hitet.

Sajnos mára kijelenthetjük, hogy a teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kabinet, miközben Orbán Viktor saját számításai szerint 46. napja kampányol, pedig kormányoznia kellene!
 
A hitelvesztés stációi a következők voltak:
 

  1. Mindenki arról beszél, hogy azért nincs a WHO ajánlásának megfelelően tömeges tesztelés, hogy ki ne derüljön, hogy valójában mennyi fertőzött van az országban.
     
  2. Mindenki tudja, hogy az országban másfél hónapon keresztül lehetetlen volt hozzájutni védőmaszkhoz, kesztyűhöz, megfelelő fertőtlenítőkhöz, de a kormány úgy tett, mintha ennek az ellenkezője lenne igaz.
     
  3. Még ma is arról szólnak a hírek, hogy az egészségügyben, a szociális ágazatban sok helyen hiányosak, vagy nincsenek meg a megfelelő védőfelszerelések.
     
  4. A felelőtlen kormányzati hozzáállás következményeként maguk az egészségügyi intézmények és az idősotthonok lettek a vírus melegágyai, az emberek félnek kórházba menni.

 
Ezt a lajstromot fejeli meg a kormányzat azzal, hogy titkolja a kórházakból utcára tett betegek pontos számát. Közel 100 kórházigazgatónak írtam, mindegyiktől az a válasz jött, hogy forduljak Müller Cecíliához és az operatív törzshöz. Megtörtént, egy hete hallgatnak.
 
Mivel eddig is ellentmondó számok hangoztak el a miniszterelnök és Kásler részéről, tekintve, hogy akik pontos számot tudnak mondani le vannak tiltva, akik hivatalosan nyilatkozhatnak mélyen hallgatnak, a következtetés adja magát: attól félnek, hogyha az igazság napvilágot lát kiderül, hogy embertelen döntést hoztak és hajtottak végre. De a következményekkel számolniuk kell, mert a járványt illetően minden döntést a kabinet hoz, ezért minden felelősség Magyarország kormányát terheli.
 
Tóth Bertalan
az MSZP elnöke, frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok