A tisztességes bérekért tüntetnek Békéscsabán is

Országos tüntetést szervez szombaton a Közmunkások Szakszervezete a Magyar Szocialista Párt támogatásával. Békés megyében, Békéscsabán 16 órától a kormányhivatal elé várják azokat, akik a célokkal szimpatizálnak, és tisztességes munkát, illetve tisztességes béreket szeretnének biztosítani a közmunkások számára is - jelentette be az eseménnyel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón Varga Zoltán, az MSZP megyei elnöke és Mészáros János, a Közmunkások Szakszervezetének megyei koordinátora.

Varga Zoltán hangsúlyozta, az MSZP szociáldemokrata pártként fontosnak tartja, hogy segítse a szakszervezeti megmozdulást, aminek vendége Békésben Lakner Zoltán politológus-szociológus lesz.

Mészáros János kiemelte, egyebek mellett követelik a dolgozói szegénység felszámolását, a minimálbér nettójának azonnali 88 ezer forintra, azaz létminimumra emelését.

- Nem akarunk sem másodrangú állampolgárok, sem másodrangú munkavállalók lenni - fogalmazott a megyei koordinátor.- Azt sem szeretnénk, ha a kormányzat statisztikai adatként kezelne bennünket, amikor a munkanélküliség csökkentését hirdeti.

Pluhár László eleki polgármester, a Baloldali Önkormányzati Közösség megyei elnöke a közmunka-programot övező ellentmondásokról szólt települési szempontból.