Belföld | tolvajkormány közlemény mutyi
2013. július 17. 14:06

A tolvajkormánynak semmi sem drága

Nem elég, hogy Orbán Viktor tolvajkormánya lenyúlja a nyugdíj-megtakarításokat, az állami földeket, meg a trafikokat, a lakosságra terhelt tranzakciós illetéket nem akarja megfizetni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis külön pénzt áldoz (igen, a mi adóforintjainkat) arra, hogy a banki átutalások Orbán miatt megemelkedett díját a miniszter és államtitkárai ne a fizetésükből, hanem külön juttatásból fizessék.

A pofátlanság netovábbja, hogy miközben a lakosság egyre mélyebbre süllyed a szegénység bugyraiba, egyre kevesebb pénz jut minden magyar embernek az alapvető megélhetésre, a minisztérium urai a befizetett adóforintokból dőzsölnek. Felháborító, hogy Vitézy Dávidnak, a BKK huszonéves vezetőjének négycsillagos balatoni szállodába szerveznek nyaralást egy megnyert beruházás aprócska ajándékaként. És még sorolhatnánk a bicskanyitogató fideszes herdálásokat.

Így működik a luxuskormány. Az emberekkel megfizettetik a sosem látott mennyiségű adót, amiből aztán a fideszes urak saját életüket teszik könnyedebbé. Nekik semmi sem drága.

Ezt a rendszert fogja megváltoztatni az új MSZP-kormány. Olyan országot építünk, amiben nem a maffiacsaládok fölözik le a keserves munkával megtermelt adót, hanem a tisztességesen dolgozó polgárok munkája révén, egy igazságosabb adórendszer és átlátható kormányzati struktúra bevezetésével mindenki napról napra jobban élhet.

Török Zsolt
szóvivő