mszp.hu | Belföld
2022. március 21. 14:35

A TOP-os pályázatoknak a települések fejlődését kell szolgálniuk!

A TOP-os pályázatoknak a települések fejlődését kell szolgálniuk!
A TOP-os pályázatoknak a települések fejlődését kell szolgálniuk! – Április 3-án a korrupció megy, egy tisztességes közbeszerzési rendszer jön!

Az uniós támogatások elcsalásának újabb áldozatai Hatvan és a környező települések lakói. Nem elég, hogy irányított közbeszerzéseken választották ki a nyertes pályázókat, de most még az önkormányzatok futhatnak is a nekik megítélt pénz után, mivel az egyik ilyen kiválasztott cég felszámolás alá került. Nem meglepő módon a korrupt rendszer működtetésével kapcsolatban pedig felvetődött a helyi fideszes képviselő, Szabó Zsolt neve is.

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy a Fidesz kormányzása alatt a városoknak és falvaknak szánt uniós pénzek nem a települések fejlődését szolgálják, hanem a korrupt fideszes politikusok és haverjaik további gazdagodását. Irányított közbeszerzések, a verseny felszámolása, az uniós pénzek átláthatatlan felhasználása, a korrupció; ezekből áll a Fidesz politikája, aminek eredményeként Magyarország lett a második legkorruptabb állam az Európai Unióban.

Megfelelő ellenőrzés és biztosítékok kellenek annak érdekében, hogy a településeknek szánt pénzeket ne lehessen ellopni, ugyanis Magyarország csak akkor fejlődhet szabadon, ha a magyar gazdaság megszabadul végre a korrupciótól. Az MSZP elkötelezett amellett, hogy a kormányváltást követően a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre. 

Az Egységben Magyarországért ezért egy átlátható, tisztességes és a versenyt szorgalmazó közbeszerzési rendszert, valamint egy hazai antikorrupciós szervezetet fog kialakítani, továbbá Magyarország is csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

MSZP

Bővebb információ:

Korózs Lajos, országgyűlési képviselő,
az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Heves megye 3. sz. OEVK-ban