A trafiktörvény úgy rossz, ahogy van

Benzinkutak és hipermarketek közelében már nem lehet cigarettát árulni, de az iskolák környékén továbbra is működhetnek a dohányboltok. Ez is arról árulkodik, a trafiktörvény igazi célja valójában nem „a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása”, hanem a dohánypiac lenyúlása és a fideszes haverok zsebének megtömése.

Csak épp nem jött be: a felcsúti polgármestert és még néhány „nemzethy” trafikost leszámítva az egész dohánybiznisz egy nagy bukás – köszönhetően a megháromszorozódott feketekereskedelemnek.
 
Vagyis mindenki ugyanannyit szív, mint eddig, csak közben 40 ezer család megélhetése tönkrement, és a dohánykereskedelemből is kevesebb adó folyik be az amúgy is  szűkös állami költségvetésbe.
 
Mindezek után az állami dohánykereskedő vezetője a tömeges trafikrablásokra reagálva azt mondja: „amióta lezajlottak a választások, azóta nemigen hallani a médiában ilyen bűncselekményekről”. Megnyugtatjuk Gyulay Zsoltot: nem kell dohányboltok százait kifosztani ahhoz, hogy világos legyen: a trafiktörvény úgy rossz, ahogy van.
 
A legnagyobb trafikrablók pedig épp ma alakítottak kormányt.
 
MSZP