mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 12. 19:39

A tragédiával végződött vértesszőlősi mentés miatt ismét kezdeményezzük a Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását

Minél előbb fel kell tárni, hogy milyen körülmények között születtek azok a hibás döntések, amelyek júliusban Vértesszőlősön a tragédiához vezető mentési kísérletet eredményezték. Ennek érdekében kezdeményezzük a honvédelmi miniszter, a belügyminiszter és az érintett hatóságok vezetőinek meghallgatását a Honvédelmi és rendészeti bizottságban.

A teljesen elhibázott mentési kísérletnek, amelyben a Honvédség és a Katasztrófavédelem vett részt sajnálatos módon halálos végkimenetele lett, ami miatt nem kerülhető el a vizsgálat.

Egy olyan tragédia következett be, ami elkerülhető lett volna, azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy egyedi esetről van szó vagy rendszerszintű problémáról. A siklóernyős halála azonban olyan súlyos következmény, ami miatt a fideszes politikusok nem mehetnek el továbbra is szó nélkül az ügy mellett, ugyanis az a minimum, amivel tartoznak az elhunyt családjának, hogy megnevezik a felelősöket.

A kormánypárti képviselőknek kötelességük támogatni a bizottság összehívását és a vizsgálatot, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a vértesszőlősihez hasonló eset.

Vadai Ágnes,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, DK