A tündérmese folytatódik - Hol volt, hol nem volt

A mai napon „Hol volt, hol nem volt” címmel tartottunk sajtótájékoztatót, amely mára kiderült, hogy Matolcsy György által vizionált tündérmese az egész országra igaz.

Hajdúdorog város polgármesterét egy ártalmatlan mesefesztiválon készült fényképről kiretusálták azok a személyek, akik a jelenlegi kormánypártot maximálisan igyekeznek kiszolgálni, és több mint öt éve nem tudják tudomásul venni, hogy a hajdudorogi választók akaratából Csige Tamás a város polgármestere.

Ez a szánalmas próbálkozás is bebizonyította, hogy nem igaz az az állítás, hogy amit nem látunk, az nem is létezik. Az újság megjelenése óta eltelt két hétben sajnos még nem találkoztam az újságot kiadó kuratórium elnökének, dr. Orosz Erikának és a kuratórium tagjainak lemondó nyilatkozatával. Ez azért is aggályos, mert a kuratórium elnök asszonya a jövőben – a híresztelések szerint – a hajdúnánási járási kormányhivatal vezetői státuszának várományosa.

Felmerül bennünk a kérdés, hogy a jövőben a hajdúnánási járási kormányhivatalhoz forduló ügyfelek ügyeinek intézése során lesznek „jó ügyfelek”, akiknek a problémáit megoldják, és lesznek „rossz ügyfelek”, akiknek személyét akár törölni is fogják. Feltesszük a kérdést, hogy Navracsics Tibor miniszter úr tisztában van-e azzal, hogy milyen személyek kerülhetnek kinevezésre a jövő közigazgatásába.

A tündérmese folytatásaként a „hol volt, hol nem volt egy 2013. évi költségvetés”, amellyel kapcsolatban kifejezzük aggályunkat amiatt, hogy soha olyan bizonytalanságban nem voltak a települési önkormányzatok – a jövő évi költségvetési koncepció készítésekor -, hogy nincsenek tisztában a költségvetési törvény sarokszámaival, finanszírozási feltételeivel. Így felelősen tervezni a települések működését nem lehet.

A kormány kalandorpolitikája mára az önkormányzatok szintjén is megjelenik, a káosz ezen a szinten is eluralkodik, kérjük, hogy a felelős kormányzás a továbbiakban nyújtson segítséget a felelős tervezéshez, mert e nélkül az ország felemelkedése, a települések működése és fejlődése elképzelhetetlen.