mszp.hu | közlemény népszavazás Szabad Európa Napja
2016. szeptember 28. 19:19

A választási bizottság megint megrendelésre dolgozott

A Nemzeti Választási Bizottság mai ülésén a Fidesz megrendelésére betiltotta a PM október 2-i Kossuth téri rendezvényét, ugyanakkor az MSZP Vörösmarty téri rendezvénye ügyében péntekre halasztotta a döntést.
A jó ideje a Fidesz választási irodájaként működő NVB ismét politikai döntést hozott. A cél világos: a bizottság azt akarja, hogy az MSZP-nek már ne maradjon ideje megtámadni a független bíróságon a borítékolható pénteki döntést.
 
Az MSZP nem asszisztál ahhoz, hogy a Fidesz a nevében nemzeti, valójában a kormánypártot szolgáló választási szervet felhasználva, utólag majd egy jogsértőnek titulált MSZP-s rendezvény megtartásával indokolja a népszavazás kudarcát. Az MSZP ezért, valamint a PM-mel való szolidaritásból nem tartja meg a Vörösmarty térre tervezett családi napját.
 
Elképesztő, hogy a vasárnapi boltzár után pár hónappal a Fidesz megint előírja az embereknek, hogy mivel töltsék a szabadnapjukat. Egy demokratikus jogállamban nem fordulhatna elő, hogy a hatalom megszabja, ki mikor és mivel töltheti a szabadnapját.
 
Az MSZP ezért szombat délelőttre tiltakozó megmozdulást szervez az NVB épületéhez, amelyre hívunk minden olyan demokratikus ellenzéki pártot, amely tiltakozni kíván a választási szervek fideszes kézi vezérlése és az ellenzéki népszavazási kezdeményezések vagy rendezvények ellehetetlenítése ellen.
 
MSZP