mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 19. 01:35

A választói akaratot kell tudomásul venni!

A választói akaratot kell tudomásul venni!
Mindenképpen a választói akaratot kell tudomásul venni az ellenzéki közös listák ügyében – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője egy, a momentumos Soproni Tamással közösen folytatott beszélgetésben az ATV Startban pénteken.

Ha a Momentumban és a Jobbikban vannak még kérdések, mit szeretnének a választók, „felelős politikai erő mind a kettő, rá fognak arra döbbenni, hogy ha a választó azt akarja, és ekkora mértékben akarja, hogy közös lista legyen, akkor lesz közös lista” – mondta Bangóné.

Bangóné és Soproni, a Momentum korábbi alelnöke, Budapest Terézváros polgármestere arra reagáltak, hogy az IDEA Intézet legutóbbi felmérése szerint az ellenzéki szavazók 78 %-a egy közös ellenzéki listát szeretne a 2022-es országgyűlési választásokra.

Soproni azt mondta: a listák számának kérdése technikai kérdés; a Momentumban azt mérlegelik: van-e olyan réteg, amelyik nem jönne el szavazni az egy közös ellenzéki listára. „Őket sem szeretnénk elveszíteni” – mondta.

„Én nem aggódom” – tette hozzá, kiemelve: az ellenzéki pártok elnökei megállapodtak, hogy mind a 106 körzetben közös jelöltet indítanak, és megkezdődött a közös programalkotás is.

Elmondta: bár a Momentumban még nincs eldöntve a lista kérdése, ő személyesen az egy közös listát támogatja, mert „csak együtt lehet”.

Elismerte: a Momentum döntése nem várathat sokáig magára, „a stratégiaalkotás folyamatának idén le kell zárulnia”.

Bangóné kiemelte: az utóbbi 10 évben kialakult helyzet a fideszes választási törvény hozadéka, hiszen korábban kétfordulós választási rendszer volt.