mszp.hu | Belföld | útdíj rendkívüli ülés
2014. december 19. 14:37

A választóit árulja el a Fidesz-KDNP, ha nem vesz részt az útdíj vitáján

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy vegyenek részt az M0-s és az elkerülő útszakaszok díjáról szóló rendkívüli parlamenti ülésnapon! A kormánypártok nem bújhatnak el a vita elől, mivel ez a kérdés a magyar emberekről, az ő pénztárcájukról szól.

A házbizottság pénteki ülésén Kövér László házelnök 2014. december 23-án reggel 8 órára hívta össze a Parlament rendkívüli ülésszakát, amelyen az egyetlen napirendi pont az M0-s és az elkerülő útszakaszok díjának megvitatása lesz.

Az MSZP e hét csütörtöki vagy pénteki vitanapot javasolt, ám Kövér László házelnök december 23-ika mellett döntött. A házbizottsági ülésen ott voltak a házelnök, a kormány és a parlamenti frakciók képviselői – kivéve a Fidesz-KDNP frakció.

Az MSZP azt akarja elérni, hogy a Parlament garantálja, egyetlen, jelenleg ingyenesen használható útszakasz sem lehet fizetős a jövőben, bármilyen ötlettel is álljon elő a kormány.

A Fidesz-KDNP képviselőinek kötelességük megjelenni az útdíj megvitatásáról szóló ülésnapon. Ha nem ezt teszik, saját választóikat árulják el.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes