mszp.hu | Belföld
2024. február 22. 14:12

A választók elvárják, hogy az ellenzéki pártok működjenek együtt

A választók elvárják, hogy az ellenzéki pártok működjenek együtt
Lamperth Mónika, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője, volt minisztere is támogatja az MSZP kezdeményezését a közös ellenzéki listáért.
Közös indulással a demokratikus ellenzék legyőzheti a Fideszt, ezért az MSZP aláírásgyűjtő kampányba kezdett annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok induljanak közösen a soron következő választásokon.
 
Az önkormányzati és az európai parlamenti választások is rendkívül fontosak, így nem véletlen, hogy a Fidesz csapdát állított az ellenzéki pártoknak.

A szavazók 2022-ben a kétharmados Fidesz győzelem miatt okkal csalódottak. Közel kétmillió ellenzéki szavazó várja, hogy a választásokon valami reménykeltő eredmény születik majd, hogy ne kelljen örökre a NER világában élni. 
 
A választók tehát az ellenzéki pártok közös indulásában érdekeltek, azonban nem minden ellenzéki párt van ezen az állásponton. 
 
„Van olyan párt, amely az önkormányzatokban össze akar fogni, az európai parlamenti választásokon pedig nagyon külön akar indulni, mintha nem értené, hogy a logika ugyanaz” – fogalmazott az MSZP korábbi országgyűlési képviselője. 
 
„Fogjunk össze és együtt induljunk, úgy az európai parlamenti választáson, mint az önkormányzatokban” – összegzett Lamperth Mónika.