mszp.hu | Belföld
2024. június 07. 17:30

A választók számára stabil, világos, szavazható alternatíva az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség

A választók számára stabil, világos, szavazható alternatíva az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség
A kormány két évvel ezelőtt átverte a szavazókat, ez is kellett ahhoz, hogy győzni tudjanak, most azonban komoly lépés, hogy a három ellenzéki párt, az MSZP, a DK és a Párbeszéd koalíciót kötött. Ez a szövetség világos és egyértelmű alternatíva a választók számára, melyre stabil pontként lehet szavazni vasárnap, mondta Varga László, az MSZP elnökhelyettese az ATV csütörtök esti Aktuál című műsorában. A szocialista politikus kifejtette véleményét a kormány propagandájának hatásáról, és beszélt a kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról is.

2022 tavaszán a Fidesz még megpróbálta leplezni a gazdaság súlyos problémáit, azóta azonban földcsuszamlásszerűen robbant be egy hatalmas válság, melyet egyértelműen jelzett a több mint egy éven át tartó Európa-rekorder infláció is. A Fidesz tehát átverte a szavazókat két évvel ezelőtt. Azóta a politikai színtéren felborultak az erőviszonyok, az MSZP azonban ez idő alatt is mindvégig a józanság hangja volt, az egységes ellenzéki fellépést ambicionálta a párt, mivel ennek nincs alternatívája a Fidesszel szemben. 

A megszületett hárompárti szövetség, az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció egy világos alternatíva, a választók számára ez a lista egy biztos, szavazható pont.

Magyar Péter és a Tisza párt ereje jelenleg még kérdéses, a valódi hatását csak a vasárnapi választásokat követően lehet majd megállapítani. A kampánnyal kapcsolatban kiemelendő, hogy Orbán Viktor már a bizonytalan szavazókat meg sem próbálja meggyőzni, a kormányfő csak és kizárólag a Fidesz biztos szavazóira koncentrál. A kormánypárt erőfölényét pedig jól tükrözi, hogy a Fidesz és szatellit szervezetei annyit költöttek a Meta platformjain, például a Facebookon, mint egész Spanyolország.

Varga László szerint a magyar külügyminisztérium megdöbbentő dolgokat produkál mind az orosz hekkertámadás, mind pedig hazánk energiaellátásának tekintetében. Utóbbival kapcsolatban elmondta, Magyarország rendkívül kitett keleti irányban az energia tekintetében, amíg más nyugati országok rengeteg lépést tettek az alternatív energiahordozók fejlesztéséért, addig hazánkban ezeket jelentős részben akadályozta a kormány.

A vasárnapi választások kapcsán Varga László hangsúlyozta, az embereknek figyelni kell, hol, kire lehet szavazni, ugyanis az elmúlt időszakban több helyen is változások állhattak be.

A Budapest Airport megvásárlásával kapcsolatban is kifejtette véleményét az MSZP elnökhelyettese. A több mint 1200 milliárd forintba kerülő üzlet kapcsán elmondta, számos jobb helyre kerülhetett volna ez a pénz. Példaként említette az egészségügy és az oktatás helyzetét, mely egyáltalán nem fontos a kormány számára, holott ezek mára rendszerszintű problémává nőtték ki magukat, a szakdolgozók és az orvosok, valamint a tanárok is folyamatosan elvándorolnak hazánkból. Amennyiben nem lesz változás a kormány hozzáállásában, még komolyabb problémákkal kell majd szembesülniük a magyar embereknek.

Kapcsolódó párttagok