Belföld, Gazdaság | lakbér fűtés KSH
2013. március 08. 11:29

A valóság önmagért beszél

Az összes háztartás csaknem egyhatoda nem tudta megfelelően fűteni lakását, ezekben a családokban közel másfélmillió ember él.

Az alsó jövedelmi kategóriában élők harmadának (mintegy 325 ezer fő) otthonában egyáltalán nem fűtöttek. Az egyedül élők közül minden negyedik (213 ezer fő) nyilatkozott úgy, hogy nem tudja lakását megfelelően fűteni.

A gyermekes háztartásokban a három és annál több gyermeket nevelők között minden ötödikben gondot jelent a fűtési költségek előteremtése, ezekben a háztartásokban 208 ezren élnek.

Lakbérhátralékot az alsó jövedelmi tizedben a háztartások több mint fele halmozott fel, de még az alsó kétötödben is jelentős ez a kockázat. Nehéz helyzetben vannak a gyermeküket egyedül nevelő szülők is, e háztartások közel fele késett már a fizetéssel, 39 százalékuk többször is.

Valamilyen közüzemidíj-tartozása mintegy 759 ezer háztartásnak volt az elmúlt 12 hónapban. Ezekben a háztartásokban él a népesség 23,9 százaléka. A késedelmes fizetésben lévők többsége jellemzően nem egyszer, hanem többször került pénzzavarba.

2012-ben Magyarországon a lakosság közel harmada nem engedhette meg magának, hogy minden második nap húst fogyasszon.

Ezek a Központi Statisztikai Hivatal adatai, nem a Magyar Szocialista Párté.

Magyarország jobbat érdemel!

Az MSZP szombati évértékelőjén világos válaszokat fog adni a Fidesz által tönkretett ország újjáépítésének legsürgetőbb problémáira.

Korózs Lajos,
elnökségi tag