mszp.hu | Belföld
2019. április 18. 11:28

A valóságban a megélhetési gondokkal küzdők száma nő, nem pedig az átlagbér

Miközben a környező országokban emelkednek a bérek, addig Magyarországon csak a szavak szintjén nő a jólét.
A magyar átlagbérre vonatkozó adatok ugyanis csak az Orbán-kormány propagandájának újabb hazugságai. A dolgozók kétharmada a bankszámláján nem, csak a fideszes reklámokban láthatja, hogy bruttó 340 ezer forint az átlagkereset. A valóságban olyan alacsonyak a keresetek, hogy már a középosztály csaknem 80 százaléka nem tud megélni a havi fizetéséből.

Az MSZP ezért akar egységes, európai szabályokat a fizetésekre vonatkozóan, amelyek garantálják, hogy senki se kereshessen 750 eurónál, 240 ezer forintnál kevesebbet. A fizetések növelése mellett ugyanakkor csökkenteni kell a megélhetés költségeit is, ezért a 27%-os világrekorder magyar áfát 20%-ra kell mérsékelni.

Csak egy szociális Európa tudja garantálni, hogy a dolgozók fizetése növekedjen, a terhei pedig csökkenjenek. Ennek elérését szolgálja az MSZP és a Párbeszéd, az egyetlen közös listát állító szövetség Haza, Szeretet, Európa! programja.

MSZP