A valóságtól elrugaszkodott Orbán nyilatkozata

Az MSZP szerint a valóságtól teljesen elrugaszkodott Orbán Viktor miniszterelnök azon meglátása, hogy sikeres a magyar gazdasági modell.

A kormányfő ezt a Budapesten tárgyaló Enda Kenny ír miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón mondta csütörtökön. Orbán Viktor értékelésében közölte: a brüsszeli országjelentést a magyar kabinet fontos pillanatnak és komoly sikernek tartja. Már "van papírunk is arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár" - fogalmazott.
    
Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő erre úgy reagált az MTI-nek: Orbán Viktor nyilatkozatát lehetetlen a józan ész szabályai szerint értelmezni, a másfél százalékos gazdasági visszaesésre és a 11 százalékos munkanélküliségre nem lehet sikerként tekinteni.
    
"A kormánynak végre vissza kellene térni a valóság talajára (...), és be kellene látnia, hogy rossz úton jár" - fejtette ki.
    
A szocialista politikus szerint a növekedést serkentő gazdasági fordulat első lépéseként vissza kellene állítani a többkulcsos személyijövedelemadó-rendszert. Az újabb megszorítások, Matolcsy-csomagok helyett pedig az lenne kívánatos, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter "összecsomagolja a személyes holmiját és megírja lemondó levelét" - közölte Burány Sándor.